HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2021 Salı - 11:18

MHP'li Şahin’den ‘boykot’ yorumu: CHP’ye mecbur mu Menemen halkı? 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in açıklamalarını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Aday bile çıkarmamamız gerekiyormuş? Niçin? Siz Menemen Belediyesi’nin kasasını talan ettiğiniz için mi? Menemen halkı bir irade göstermişti, irade gösterdiği, emanet ettiği  insanlar şu an, yolsuzluk, usulsüzlük, talan  ithamı ile yargı önündeler. Yargıdaki bir konuya bir şey söylemek doğru olmaz ancak, söylenenler paraların talan edildiği yönünde. CHP'ye mecbur mu Menemen halkı?" dedi.

MHP li Şahin’den ‘boykot’ yorumu: CHP’ye mecbur mu Menemen halkı? 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un usulsüzlük iddiaları sonrası tutuklanarak görevden alınmasının ardından gözler Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili kim olacak sorusuna çevrilmişti.

Meclis üyelerinin katılımı ile Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve gerçekleştirilen kura sonucunda CHP Adayı Deniz Karakurt, AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın da isminin bulunduğu fanustan çıkan isim olarak Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili olmuştu.

Karakurt'un seçilmesinin ardından, AK Parti adayı Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne itiraz etmiş ve İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı aldı. İdare Mahkemesi'nin durdurma kararının ardından ise İzmir Valiliği, kura işleminin yenilenmesi yönündeki kararı Menemen Belediyesi'ne göndermişti.

Dün Menemen Belediye Meclisi'nde yenilenmesi beklenen seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri'nin meclis salonuna girmemesi sonrası seçim bir sonraki meclise kaldı.

DÜN GİRMEDİLERSE YARIN GİRECEKLER
Menemen'de yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, alınan kararın hukuk kararı olduğunu ve herkesin bu karara uyması gerektiğini söyledi. Şahin açıklamasında "Dün girmedilerse yarın girecekler. Hukuk hepimizin için geçerli bir kavram, herkes tarafından hukuka uyulmasını bekliyoruz. Bu hukukun söylediği bir durum, kimsenin talebi değil. Bu yüzden hukuk ne diyorsa o geçerlidir. 45 gün önce 22 belediye görevlisi yapılan bir soruşturma çerçevesinde tutuklandı ve şu an hukukun önünde. Bunu yok sayarak hareket etmek doğru değil, bir olayın üzerinden olan işlemler bunlar. Bir seçim yapıldı ve 15-15 sonuçlandı. Sonrasında ise bir kura gerçekleştirildi. Kura sonrasında ise kuranın bazı yapılma biçimlerinin olduğu belirtildi. Şimdi bu kurala hukuk uyulmasını istiyor. Bu kurala uymak zorundayız, başka çaremiz yok. Yani kuralın bu kadarına uyarız da şunlara uymayız gibi bir durumumuz söz konusu olmaz" ifadelerini kullandı.

BU NE BİÇİM BİR ÖNGÖRÜ VE ZORLAMA?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in  "Gerçekten demokrasiye saygıları olsa aslında o seçimde aday bile çıkartmaları gerekirdi" söylemlerini de değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Menemen halkı CHP'nin talanına, hırsızlığına, yolsuzluğuna, adaletsizliğine mecbur muymuş? Böyle bir mecburiyet var mı? Bu ne kadar ilginç bir söylem... Aday bile çıkarmamamız gerekiyormuş? Niçin? Siz Menemen Belediyesi’nin kasasını talan ettiğiniz için mi? Menemen Belediyesi'nin kasası CHP'ye mi verildi? Bu hadise daha ağır bir söylem. Hadiseden aslından daha ağır bir söylem. Menemen halkı bir irade göstermişti, irade gösterdiği, emanet ettiği  insanlarda şu an, yolsuzluk, usulsüzlük, talan  ithamı ile yargı önündeler. Yargıdaki bir konuya bir şey söylemek doğru olmaz ancak, söylenenler şu kadar paranın talan edildiği yönünde. CHP'ye mecbur mu Menemen halkı? Bu ne biçim bir öngörü ve zorlama? Biz mecbur muyuz CHP'ye?" diye konuştu.

 
Bakanlık açıkladı:139 bin kişi izolasyona uymadı
 
Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den 'antikor' uyarısı: Kimse güvende değil
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bitmediniz ya 5 Ocak 2021 Salı 19:48

sizin başından beri seçilmise saygınız yokkı siz halkın yuzde kaçını besliyosunuz peki

Yorumu oyla      2      3  
Buna haybecilik derler 5 Ocak 2021 Salı 19:25

Bedavadan belediye sahibi olmaya çalışıyorlar. Yazıktır yahu.

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 5 Ocak 2021 Salı 17:24

Menemen halkı seçmiş, seçimle gelmiş belediye başkanı darbeyle değil. takım elbiseyi giyip kravatı takan siyasetçi geçinir oldu, elbiselerin siyaset yaptığına da bu dönemde şahit olduk daha neler göreceğiz kim bilir.

Yorumu oyla      8      3  
KARSIYAKALI 5 Ocak 2021 Salı 16:48

Ben sadece gülmek için okudum :)

Yorumu oyla      8      3  
Milli irade deyip 5 Ocak 2021 Salı 12:17

Halk CHP'ye oy vermiş, bu vatandaşta mecbur mu diyor.

Yorumu oyla      18      3  
mehmet ali 5 Ocak 2021 Salı 12:16

Bir bitmediniz gitti normalde siyaset arenasında olmamanız gerekir ülkeyi düşürdüğünüz hal ortadayken bence utancınızdan evinizden çıkıp insanların içinde dolaşmanız bile ayıp hala konuşuyorsunuz

Yorumu oyla      16      3  
İşçi 5 Ocak 2021 Salı 12:14

Yargı en doğru kararı verir

Yorumu oyla      2      8  
Mustafa MOROĞLU - Buca 5 Ocak 2021 Salı 12:02

Doğru söylüyorsun Sn.Şahin milletin iradesine başvurduğunuz sürece İzmir ve ilçelerinde CHP ye mecbur kalıyoruz, şart mı seçim, atayın her yere kayyumları bu dert de ortadan kalksın,bak bir hata yaptınız Kur'a çekilişini ve Cam Fanusu kendiniz getirdiniz çekiliş yapılıncaya kadar kendi getirdiğiniz düzene ses çıkarmadınız, itiraz etmediniz çekilişte yine de CHP adayı kazanınca itiraz üzerine itiraz , ta ki sizin adayınız kazanıncaya kadar değil mi ya Mecbur mu Menemen CHP adayına, halbuki Cumhur ittifakına Mecbur olması lazım değil mi ? seçime ,millet iradesine ne gerek var, siz kazanırsanız millet iradesi var'dır, millet sizi elinin tersiyle iterse Mecbur musunuz ? anlayışı ... Ahh Güzel İzmir ne tür insanlarla mücadele ediyorsun...

Yorumu oyla      17      3  
:) 5 Ocak 2021 Salı 11:46

Bu ülkede Baston MHP ye ihtiyaç duymuyor çekmek zorundamıyız MHP yi..

Yorumu oyla      15      3  
5 Ocak 2021 Salı 11:36

En azından patronunuza ve size de mecbur değiliz

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: PTT'de neler oluyor?
2019 yılında 1.2 milyar zarar ettiği anlaşılan PTT’nin Sayıştay raporunda ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘Menemen’ çıkışı: Halkın iradesine net bir ihanet var!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Menemen’de ...
DEVA Partisi İl Başkanı Ösen'den 'zam' tepkisi!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Covid-19 ...
 
Cumhur İttifakı'ndan Menemen'de CHP’ye çok sert tepki: İhanet içindeler!
Menemen Belediyesi AK Parti Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Millet İttifakı ...
Millet İttifakı'ndan boykot sonrası açıklama: Hukuksuzluğa asla saygımız yok!
Bugün yapılması planlanan ancak Millet İttifakı Grubu’nun boykot ederek ...
Demokrat Parti'den 'ittifak' açıklaması
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Millet İttifakı'ndan ...
 
CHP’nin Menemen kararına AK Partili Sürekli'den tepki!
Menemen seçimlerinde CHP’nin meclise katılmama kararına tepki gösteren ...
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Kuradan kimse çıkmaz
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Kuradan kimse çıkmaz
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Özkan'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, koronavirüsüne yakalanmış, tedavinin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva